2012/02/03

no nyt niitä muokkausjuttuja

Vihdoinki sain aikaseks väsätä tän postauksen! Mulla on ollu hirveesti kiirettä kun jakso loppu ja piti saada kaikki hommat valmiiks ja sen semmosta. Toivoitte noihin kuviin jotain selvennystä että miten niitä on sillä photoshopilla muokattu (cs 5 tarkemmin!) ja yritän nyt puoliunisena jotain sönköttää, olkaa armollisia ja kysykää jos (ja kun) jotain jää epäselväks !:D Tän enempää höpöttelemättä mä päästän teijät ihmettelemään noita kuvia ->
muokkaus6
Joku random kuva otettu laivalta, jota muokkasin ihan tavallisesti eli vähän curvesin avulla contrasteja kuntoon ja sitten punasuutta pois kuvasta. Yleensä aina muokkaan näin, ellen erikseen halua punasuutta kuvaan. Canonilla kuvatessa oon todennu et kuvat on aina vähän hailakoita ja punaseen päin taittuvia, joten kuvaa kannattaa aina "kirkastaa". Loppusilaukseksi oon tummentanu noita reunoja "kehykseksi" kuvalle. Tummennuksen voi tehä monella eri tapaa, mutta ite käytän lassotyökalua..
muokkaus4
Tätä kuvaa lähin muokkaamaan ihan aluksi kirkastamalla shadows/highlights työkalulla, millä saa myös tummana kuvassa näkyvät yksityiskohdat esiin. Tämän jälkeen taisin color balancesta säädellä arvoja niin, että lopputulos näytti mun silmään kivalta ja lopuksi taisin vielä curves kohdasta säätää punasuutta ja vihreyttä. Loppusilaukseksi heitin vähän offsettiä kuvaan sieltä "exposure" kohdasta.
muokkaus2
Jänöjussi kuvaa muokkailin brightness/contrast kohdasta ihan aluksi vähän kirkkaammaksi (näin jälkikäteen katottuna olisin voinu vähän vähemmän sitä laittaa, hups :D). Värit tais kirkastua siinä samassa ja en muokannu tätä kuvaa sen enempää kuin että tein taas vähän tummennusta kuvan reunoille.
muokkaus5
Tässä taas ihan malliesimerkki siitä miten ennen muokkausta kuvat on vähän hailakoita ja punertavia! Muokkasin tän kuvan contrasteja curves työkalulla ja muokkasin myös erikseen esim vettä vähän tummemmaksi, koska halusin saada siitä sitä matskua esiin. Curves työkalusta valitsin seuraavaksi "red" kohdan ja laitoin sen "käyrää" alemmas, jolloin punaisuus hävisi. Ite tykkään tämmösissä vesikuvissa vähän vihertävämmästä sävystä, mut seki on iha makukysymys :)
muokkaus3
Tän kuvan saatoin muokata ehkä vähän överiks, mut niin mulla käy aika useinkin kun katon samaa kuvaa liian pitkään :-D Halusin tosta taivaasta tollasen erikoisen ja kääntelin ja vääntelin aika paljon noita väriarvoja curvesin avulla ja sit kans color balancesta. Brightness/contrastia käytin kanssa vähän kirkastamaan tota kuvaa.
muokkaus7
Tän kuvan muokkasin ihan yhessä minuutissa, taisin fiksata vaan ton puna/oranssisävyn pois curves työkalulla ohasta "red" ja "blue". Kääntelin niitä käyriä sen verran, että tulos miellytti mun silmää, en sen ihmeempää!
Tässä ne nyt oli sitten..olikohan tästä mitään apua? :-D Oon kauheen epäselvä selostamaan mitään ja aattelin käydä ihanjust nukkumaan, mutta sanon vielä loppuun että kaikilla on oma tapa muokata ja pitää löytää se oma tyyli ihan kokeilemalla kaikkia juttuja..itellä on semmonen tyyli mikä muuttuu aikalailla kausittain, että välillä tykkään muokkailla jollain toisella tapaa ja sitte toisella. Kaikkia ei myöskää varmaa miellytä toi mun tapa muokata, mut ei se haittaa, makunsa kullakin! :)
»» Too tired to write this all in english, don't be mad. Good night for you all and hope you enjoyed the before/after pictures!

19 comments:

 1. Anonymous4/2/12 01:12

  tää oli kiva postaus! jaksais joskus itekki opetella käyttään kuvanmuokkausohjelmia..

  ReplyDelete
 2. miten teet ton tummennuksen reunoille sillä lassotyökalulla? :)

  ReplyDelete
 3. oii vähän kivasti muokkaat kuvias ! tykkään tosi paljon noista :-) tuo sateenvarjo-kuva on aivan älyttömän ihana. todennäkösesti joku saattaa tulla tänne kommentoimaan et "muokkaat kuvias liikaa" mut mun mielestä kuvat on paljon kivempia ku niitä muokkailee :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous4/2/12 12:07

  Muistatko yhtään paljon makso toi cs5 ?:)

  ReplyDelete
 5. Canonilla kyllä tosiaan tulee aika hailakoita kuvia! Pitää hommata photari, sillä noi muokkaukset on ihan mahtavia!

  ReplyDelete
 6. Anonymous4/2/12 14:46

  hei tiiätkö miten saa niinkun kuvat päällekkäin, et toinen kuva näkyy taustalla tms. osaan vaan photoscapella :-(

  ReplyDelete
 7. Anonyymi: kannattaa alkaa opettelemaan, saa niin paljon enemmän irti kuvista! =)

  ida: eka lassoon melkeen reunoja myöten, sitten "inverttaan" sen alueen, eli se valitsee sen mitä ei ollu aikasemmin valittu ja sitte otan curvesin ja laitan käyrää alaspäin ! Selkeetä, ei XD

  saija: jeppistä! kiva et tykkäät :)

  Anonyymi: opiskelija-alennuksella illustratorin, indesignin ja photarin setti on vähä päälle 300e mut pelkän photoshopin hintaa en muista, kannattaa kattoo adoben sivuilta! :)

  J: jep! suosittelen! :-)

  Anonyymi: eka sulla on se kuva auki photarissa minkä haluut alimmaiseks ja sitte kopioit jonku toisen kuvan, liität sen siihen päälle omalle layerille (photarissa kuvat menee automaattisesti omalle layerille) ja sitte laitat siite ylemmästä kuvasta sitä "opacityä" pienemmäks, jolloin se alenpi kuvaa näkyy kanssa..esim tää kuva on muokattu noin: http://farm8.staticflickr.com/7024/6756341325_943c99641a_b.jpg

  ReplyDelete
 8. kiitti jee, mä tajusin , eli hyvin selitit :)

  ReplyDelete
 9. Anonymous4/2/12 18:05

  hei osaatko sanoo että mikä ois appstoressa sellanen jees kuvanmuokkaus juttu melko halvalla?? Ku en tarvis ku perusmuokkaukseen soveltuvan ohjelman ja sit sellanen toiminto et voi tehä kollaaseja :D ennen tein paintilla mut ku vaihoin macbookkiin nii ei oo enää sellast ohjelmaa :D

  ReplyDelete
 10. ida: jee hyvä juttu! =)

  Anonyymi: ööö en tiiä mitä appstoressa on, mutta photofiltre on ilmanen ja sen voi ladata netistä ja se soveltuu jsut hyvin esim kollaasien tekemiseen ja perus kuvien muokkaukseen! Ite käytin tota ennen photoshoppia ja totesin oikeen hyväks! :) googlaa vaikka "downloas photofilte for mac"

  ReplyDelete
 11. osaatko neuvoa ton ekan kuvan muokkauksen jotenkin PhotoFiltrellä jos oot joskus käyttänyt sitä? vai laitoitko vaan kirkkautta ja kontrastia lisää? :)
  ps. kiva postaus! ((:

  ReplyDelete
 12. Roosa: muokkasin ton kuvan photoshopilla enkä oo käyttäny puoleen vuoteen photofiltreä et vähän huonossa muistissa sen tarkat ominaisuudet :/ mut contrastia ainaki aika paljon pitää laittaa! sori ku en osaa auttaa tossa :/ pakko kyl sanoo ettei sil ohjelmalla saa iha noin kivasti muokattua ku siinä on nii paljon yksinkertasemmat ne muokkaus mahollisuudet..!

  ReplyDelete
 13. Anonymous4/2/12 23:24

  hei aattelin kysässä että onko se niin että mitä pienempi se numero canonissa, sen parempi se on ?
  ja sitten et nikonissa mitä suurempi sen parempi ? :-)
  oon hommaamas canonin, mutta oon parin vaiheilla: canon eos 600d, vai 550? vai sit 500? :S hmm... ja oisko ees siitä 600:sen kääntyväst näytöstä mitään hyötyy? toivottavasti voit jotenkin auttaa,tai kertoa mielipitees=) ..ps sikakiva postaus !!

  ReplyDelete
 14. Ihania! Mulla tulee kans tosi usein toi fiilis ''oonkohan muokannu tätä nyt liikaa'', mut tossa kuvassa jossa siitä mainitsit nii ei oo tosiaan muokattu liikaa :)

  ReplyDelete
 15. Anonymous5/2/12 15:50

  voitko linkittää jonku sivun mistä ton photoshop cs 5 voi ladata, ku mä en vaa löytäny millää XDDD

  ReplyDelete
 16. Anonymous7/2/12 21:07

  Pakko kysyy, et pystyykö tolla tehä sellase banneri minkä sisälle on joku kuva? Jos pystyy niin mite? :)

  ReplyDelete
 17. Anonymous15/2/12 23:30

  Please please translate to english...pretty please? i would be very thankful

  ReplyDelete
 18. onko mulla joku ihan random -versio photoshopista, kun en millään löydä curvesia mistään..? varmaan puol tuntia ettinyt.. :-D

  ReplyDelete
 19. Osaatko kertoa mitään Photoshop Elements ysistä? :D Jotenki osaan käyttää, mutta esim. curves -työkalua en oo löytäny vieläkään. Onko sellasta edes koko ohjelmassa, ja onks toi versio joku halpis tms., kun muutenkin vähän yksinkertanen! (tai sitten ohjelma ei ole vaan imaissut minua pauloihinsa - vielä...)

  ReplyDelete

Kamerakalusto: Canon EOS 50d ja 50mm 1.4 objektiivi

-Käytän Photoshop CS 5 ohjelmaa kuvien käsittelyyn!