2013/03/01

viimeinen aamu kommuunissa / kokemuksia couchsurfingista

köpis12köpis11köpis13
Monet on kyselly multa, että millasta on ollu olla mukana tossa couchsurfingissä. Couchsurfing on siis sivusto, johon voi registeröityä täysin ilmaiseksi ja sitä kautta voi etsiä ympäri maailmaa majapaikkaa paikallisten luota ollessasi reissussa. Me ollaan oltu täällä Köpiksessä koko viikko asustelemassa paikallisten nuorten kanssa ja voin kyllä kertoa, että tää on ollu yks mahtavimmista kokemuksista mun elämässä! :-D Nää asuu siis tälläsessä isossa vanhassa omakotitalossa, missä on kolme kerrosta. Täällä asustelee vakituisesti 11 ihmistä ja kokoajan on jotain vieraita/couchsurfereitä. Kun me tultiin tänne maanantaina niin täällä oli pari norjalaista ja joku muukin CS:sän kautta. Ne lähti tossa pari päivää sitten ja eilen tuli taas kolmen "surffaajan" porukka Australiasta! Näillä on siis tosi paljon kokemusta tästä hommasta. Meillä on ollu vaan kerran yks tyyppi Puolasta asumassa meillä, mutta luultavasti ens viikonloppuna tulee pari tyttöä saksasta meille pariks päiväks :-) Homma toimii siis puolin ja toisin, mutta ketään ei oo pakko majottaa jos ei halua. Voit siis liittyä tonne sivustolle ja majailla paikallisten luona ollessasi matkoilla, eikä se velvoita sua majottamaan ketään. Ite oon vaan kokenu ton homman semmosena, että on kiva sitten majottaa muita meille, jos on itekin saanu asua jonkun luona :-)
Kannattaa muistaa, ettei kaikki kokemukset oo tietenkään aina niin onnistuneita kun mitä esimerkiksi meillä on täällä ollu..aina ei "kemiat" kohtaa ihmisten välillä niin hyvin ja se on ihan normaalia. Esimerkiksi se puolalainen joka oli meillä pari yötä, niin oli tosi ujo ja vähän pidättyväinen. Meillä ei myöskään ollu hirveesti mitään yhteistä puhuttavaa, joten meistä ei tullu mitään bestiksiä valitettavasti :-D

Kaikenkaikkiaan couchsurfing on mun mielestä ihan mielettömän siisti konsepti ja kaikista siisteintä on se, ettei se maksa mitään! Meillä on siis menny viikon majoitukseen rahaa täällä yhteensä vaan 56e per naama, sillä otettiin nyt kahelle vikalle yölle hotelli, joka on ihan keskustassa. Oltiin täällä siis ma-pe, mutta yleensä couchsurfing on tarkoitettu parille yölle. Tää oli vaan niin kiva paikka, että päätettiin olla pari ylimääräistäkin yötä ja noi olis toivonu, että oltais oltu vielä koko loppuviikkokin täällä! :-D Ihania ihmisiä ja hyviä kokemuksia etsivät: kirjautukaa couchsurfingin palveluun!!

17 comments:

 1. Vitsi ihan sikasiisti juttu! Pakko kokeilla joskus, viimestään sit kuha muuttaa omaan kämppään!:)

  ReplyDelete
 2. Anonymous1/3/13 15:26

  Ihania kuvia !:)<3

  ReplyDelete
 3. Anonymous1/3/13 16:29

  ihan sika tarkkoja kuvia! toi höyrykin näkyy tosi hyvin. millä kameralla/objektiivilla kuvaat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous2/3/13 13:22

   "Kamerakalusto: Canon EOS 450d ja 50mm 1.4 objektiivi sekä Samyang MF 8/3,5 kalansilmä"

   Delete
  2. jep, siinähän se vastaus tulikin jo :)

   Delete
 4. Kuulostaa hauskalta toi teijän majapaikka! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jep! kaffitellaan täs joku pv nii jutskaillaan kaikkee!! :)

   Delete
 5. Voi kuulostaa iha sika mageelta! Mut kiva just sillee ku ei yhtää tiiä millast porukkaa niinku on tulos tai sillee et voiks luottaa tms?

  ReplyDelete
  Replies
  1. siel sivustolla on arvioitu niitä käyttäjiä (muiden kokemusten perusteella) nii jos epäröit nii kannattaa hakea vaikka vaan sellasille tyypeille jotka on tosi "suosittuja" :)

   Delete
 6. hitsi, tää tulikin hyvään saumaan ku mietitään toukokuun reiliä! Kiiitos :)

  ReplyDelete
 7. Tykkään hirveästi sun blogista! Mahtavia kuvia ja uusia juttuja kuten tää couchsurfing. Kuulostaa mielenkiintoiselta, ja kiva tietää että voi säästellä rahaa hotellikuluissa. Pitää muistaa tämä seuraavan kerran kun matkustelen. =)

  ReplyDelete
 8. Anonymous14/4/13 09:10

  Missä hotellissa olitte noi kaks yötä? Voitko suositella? Oliko hyvällä sijainnilla? Oon ite lähössä viettää pitkää viikoloppua köpikseen ja hotelli on vielä hakusessa.

  ReplyDelete

Kamerakalusto: Canon EOS 50d ja 50mm 1.4 objektiivi

-Käytän Photoshop CS 5 ohjelmaa kuvien käsittelyyn!