2013/05/27

vastauksia

polaroid3

ME, MYSELF AND I

Ootko sosiaalinen persoona/onko sulla hyvä itsetunto? Oon joo tosi sosiaalinen. Mua on kuulemma helppo lähestyä, joten en varmaan hirveen pelottavalta ainakaan vaikuta :-D Ja itseasiassa kyllä mulla on aika hyvä itsetunto. Mua ei hirveesti ressaa mitä ihmiset musta ajattelee ja joskus varmaan kaverit onkin saanut hävetä kun keskellä kaupunkia saatan alkaa hyppiä oudosti ja tekemään jotain tanssiliikkeitä (Katsku, muistatko meijän kuvaussessarit? hahaha...)

Millaiset paperit kirjoitit lukion puolelta? Kirjotin C:n äikästä, ruotsista ja psykasta. M tuli enkusta (se oli ihan siinä E:n rajalla, perhana!!). Olin ihan tyytyväinen mun tuloksiin, sillä vaikka alustavista äikkä laski, niin ruotsi nousi. En olis ikinä uskonut että saan noin hyvän ruotsista, sillä oon ihan kakka siinä :-D Mun opettajakin tais olla vähän yllättynyt..haha

Haave ammattisi? Mulla ei oo mitään yhtä haaveammattia, mutta esimerkiksi vaatekaupan sisäänostajana vois olla hauska työskennellä! Pääasiassa noi graafisen suunnittelun hommat kuitenkin kiinnostaa ja varmaan lähdenkin ton välivuoden jälkeen opiskelemaan sitä lisää. 

Mitä muita haaveita sulla on tulevaisuudelle? Haluaisin ton hyvän työn lisäksi löytää sellasen oman paikkani tässä maailmassa, sillä en vielä tiiä missä haluaisin asua tulevaisuudessa. Toivon siis, että pystyn matkustelemaan paljon ja sitä kautta löytämään sellasen mestan mikä tuntuu omalta.

Ootko uskovainen, kuulutko kirkkoon? En kuulu kirkkoon enkä muuhunkaan uskontokuntaan.

Tuomitsetko ihmisiä ulkonäön tai "rodun" perusteella? En tietenkään, toihan on tyhmintä ikinä jos joku niin tekee :-D Joskus saattaa tietysti tulla stereotyyppisiä ajatuksia esim. jonkun pukeutumistyylin takia, mutta ne on vaan sellasia ohimeneviä ajatuksia. Mulla on niin paljon kavereita jotka on ihan erityylisiä niin pukeutumisen kuin ajatusmaailmansakin kanssa, että oon oppinut että ne on toisarvoisia seikkoja. Tärkeintä on se, että on aito itsensä ja kohtelee muita ihmisiä hyvin :-)

Tuottaako englannin kieli sulle vaikeuksia? Eipä pahemmin. Tietysti jos en oo vähään aikaan käyttänyt kieltä niin puhuminen saattaa olla vähän takkuilevaa ja aluksi joidenkin sanojen hakeminen saattaa kestää, mutta vauhtiin päästessäni se sujuu ihan hyvin!

Missä päin Suomea oot asunu? Synnyin Mäntsälässä, joten siellä tuli ihan ensimmäiset vuodet vietettyä. Muuten oon aina asunut Lahdessa.

Millanen oot luonteeltas? Mä oon semmonen hupsu hulluttelija, joka harvemmin mistään suuttuu. Mua on vaikee saada edes ärsyyntymään ja kaikissa riitatilanteissa se oon yleensä minä joka on selvittelemässä tilannetta :-D Oon myös tosi positiivinen luonne ja luotan aina siihen että asiat kyllä järjestyy. Mun motto vois olla, että "älä stressaa turhia". Oon myös tosi itsenäinen luonne ja viihdyn yhtä hyvin seurassa kun yksinkin. Joskus saatan olla vähän jääräpäinen ja uskoa, että mun tapa tehdä jotain (esim. siivota) on ainut oikea. Siinä olis vielä vähän tsemppaamista! :-D

Ootko suorasanainen ihminen? Suhteellisen suorasanainen joo. Toi on kyllä sellanen käsite minkä voi käsittää vähän monellakin tapaa. Mä oon suorasanainen sellasissa asioissa jos kohtaan vääryyttä mua tai muita kohtaan. Mä osaan sanoa suoraan, jos joku käyttäytyy idioottimaisesti tai esim. loukkaa muita. Osaan myös sanoa mielipiteeni jos joku sitä kysyy, mutta en lähde laukomaan kenellekkään mitään "turhia" mielipiteitä jos siitä ei ole mitään hyötyä. Mua esimerkiksi ärsyttää sellaiset "suorasanaiset ihmiset" jotka on ilkeitä muille (sanoo esim. noi sun uudet housut näyttää kyllä ihan hirveiltä sulle) ilman mitään järkevää syytä ja sitten laittavat sen suorasanaisuuden piikkiin.

Mikä on sun motto tai joku sulle tärkeä lause yms.? "Kaikki kyllä järjestyy, niin elämällä on tapana" :-)

Oletko bi? Juu

Mitä alaa opiskelitkaan?  Valmistun ihan kohta ylioppilaaksi sekä kuva-artesaaniksi. Eli graafista suunnittelua opiskelin.

miksi halusit tulla pienenä? ammatti siis? Muistaakseni se oli just joku luova ala!

Onks sul jotai outoi tapoja? En tiedä lasketaanko sitä tavaks mutta nukun aina sellasen pehmonallen kanssa :-D Muutenki aina höpöttelen sille joskus..haha

Ootko enemmä spontaani ihminen vai pitääks sun suunnitella kaikki tarkasti ennen ku toteutat tai teet jotain? Spontaani ehdottomasti! 

onko sinulla iso kaveripiiri/ paljon ystäviä? On joo !

Yksi asia minkä muuttaisit lähipiirissäsi? Ottaisin kaikki mukaan Ausseihin! :-D

Tunnetko koskaan olevasi yksinäinen? En onneksi, viihdyn myös hyvin yksin  ilman että mulle tulis yksinäinen olo.

Suurin unelmasi? Se että olisin tyytyväinen elettyyn elämään sitten kun on aika kuolla.

Vihaatko ketään? En.

Ootko enemmän pikkutarkka perfektionisti vai rennommalla kädellä tekevä? Riippuu asiasta. Esimerkiksi siivotessa oon tosi pikkutarkka mutta muuten en juurikaan :-D

Tuleeko sulla herkästi kinaa kavereiden/tuttujen kanssa vai ootko sovittelijatyyppiä? Jälkimmäinen ehdottomasti. En edes muista millon  viimeksi mulla olis ollu kinaa mun kavereiden/tuttujen kanssa.

polaroid2

AUSTRALIA


Mitä töitä tekisit Australiassa, jos saisit itse päättää? Musta olis kiva tehä vaikka jotain vaatekauppa tai kahvilahommia, mutta jos sais tehä ihan mitä haluis niin luultavasti oman alan hommia (graafista suunnittelua siis) tai ihan vaan valokuvausta. 

Aiotko opiskella Australiassa? Ei ainakaan ole ollut suunnitelmissa, mutta never say never!

Mitä kaikkea aiot kokeilla Ausseissa? Voi eihän sitä vielä tiedä! Toivottavasti mahdollisimman paljon kaikkea. Aika yleinen vastaus on, että haluaa kokeilla surffausta, mutta en tiiä olisko se ees mun juttu. Aion ainakin kokeilla siellä ajamista (vasemmanpuoleinen liikenne, kääk!), snorklausta, uusia urheilulajeja ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaakaan :-)

Mitä muita kamoja otat mukaan, kuin vaatteita, kameran ja kännykän? Tietokone lähtee ehdottomasti noiden lisäksi mukaan, samaten kajarit. Otan myös jotain lehtileikkeitä mun seinältä mukaan ja laitan niitä sitten sinne seinille tuomaan kotoisaa fiilistä. Otan myös kavereiden kuvia mukaan ja ripustan niitä sinne seinälle myös :-) Muuten en varmaan ota mitään hirveen ihmeellistä mukaan!

Aiotko tulla käymään Suomessa missään vaiheessa? En oo ajatellu. Vuosi menee niin nopeasti niin mitä sitä suotta. Lentoliput on myös niin kalliit etten usko, että mulla olis varaakaan.

Millaisen neuvon antaisit muille aupairiksi hakeville? Ite ainakin havaitsin toimivaksi sen, että kerroin itestäni tosi paljon ihan sellasia tavallisia juttuja. Kerroin esimerkiksi millainen on mun normaali päivä, millasta ruokaa tykkään laittaa ja mitä teen yleensä vapaa-ajalla. Kannattaa lähettää myös paljon sellaisia pirtsakoita kuvia itestään ja panostaa oman AuPair profiilin tekoon (jos haet nettisivun kautta, esim AuPair World). Kannattaa myös miettiä hakemusta au pair perheen näkökulmasta: jos olisit ettimässä omaan perheeseesi jotain tuntematonta tyyppiä auttamaan arkipäivän jutuissa niin mitä sua kiinnostais tietää? :-) 

Millainen sun aupair perhe on australiassa? Äiti ja kaks poikaa. Juttelin sen äidin kanssa tosiaan skypessä yks päivä ja se vaikutti tosi mukavalta ja ystävälliseltä! Se just korosti sitä, että se ei odota että mä kasvattaisin sen lapsia vaan että oon sellanen arkipäivän apu joka vähän jeesailee myös kodin kanssa. Jokatapauksessa todella mukavan oloinen perhe on kyseessä ja uskon että viihdyn siellä!

Mitä muuta haluaisit vuoden aikana tehdä ausseissa kuin olla aupairina? Haluaisin tehä jotain muitakin töitä ja kartuttaa työkokemusta (ja tienata rahaa). Tuulin kanssa tänään just puhuttiin, että vois tossa kesän lopulla vuokrata vaikka auton ja lähteä vähän road tripille. Eli semmosta kaikkea kivaa haluaisin tehdä. Ensisijaisesti en kuitenkaan halua suunnitella liikaa mitään tai tehdä sellaisia "to do" listoja, vaan annan mahollisuuksien ja tilanteiden viedä mukanaan!

polaroid6

Miten paljon säästöjä sulla on ausseja varten jo omasta takaa? En oo itseasiassa ihan varma paljon mun säästötilillä on rahaa at the moment, mutta  alle tonni suurinpiirtein. Toivoin ylppärilahjaks rahaa, joten toivottavasti saan matkakassaa vielä vähän kartutettua.

Kauan aattelit olla Australiassa? Mun Working Holiday viisumi oikeuttaa mut olemaan siellä vuoden, joten luultavasti hyödynnän sen kokonaan. 

Mitä uskot että tuut ikävöimään suomesta kun lähet ausseihin? Ystäviä ja perhettä tietysti! Mulla on jo nyt pieni henkinen ikävä, sillä tiedän että joudun olemaan pitkään erossa mulle tärkeistä ihmisistä. Mun luultavasti tulee ikävä myös suomen kieltä ja sitä, kuinka kaikki ymmärtää mitä sä yrität sano heti ekalla yrittämällä.

Paljon tuo austraalian matka + kaikki muut kulut liittyen siihen on maksanu?  Tällä hetkellä oon siis ostanut lentoliput ja viisumin sekä hoitanut itelleni matkavakuutuksen. Working Holiday viisumi maksoi n. 300e ja menolippu n. 600e. Matkavakuutus vuodeksi oli jotain vähän alle 300e, mutta sen voi maksaa erissä onneksi.

Mitä kaikkea pitää hoitaa ennen matkaa? Riippuu tietysti mitä lähdet sinne tekemään, mutta viisumi ja lentoliput on tietysti ihan ne välttämättömimmät jutut. Riippuen elämäntilanteesta niin tietysti kaikki vuokrasopparit pitää irtisanoa ennen matkaa yms..Tässä parit linkit mistä ite ainakin sain hyviä vinkkejä ja tietoa: click, click ja click !

Mistä löysit sen aupair perheen? AuPair Worldin kautta (click!).

Monta lasta ja minkä ikäisiä ne on? 7 ja 5 vuotiaat pojat on mulla siellä sitten vahdittavana!

Paljon meinaat ottaa tavaraa mukaan? liikaa :-D

Entä omaa rahaa? Kaikki säästöt, eli n. tonnin verran.

Millä lentoyhtiöllä lennät? Royal Dutch sekä Malaysian Airlinella

Miten sun kaverit ovat suhtautuneet sun lähdöstä Australiaan? Ovat olleet innoissaan mutta samalla myös surullisia siitä että lähen. Tosi kannustavia kuitenkin kaikki!

Kai sä kerkeet postailemaan sieltä Australiasta? Joo tottakai! Varokaa vaan mitä tykitystä mä sieltä kokoajan laitan! 5 postausta päivässä!! Okei ei ehkä ihan :-D Luultavasti postaustahti kuitenkin pysyy ihan samana kuin ennenkin.

Asia mitä odotat eniten Australian-matkalta? Uusia kokemuksia! Haluan oppia itestäni enemmän ja kasvaa vähän siinä samassa.

polaroid7

KAUNEUS, VAATTEET YMS.

Meikkaatko joka päivä? En jaksa meikata jos en oo johonkin lähdössä/käyn vaan kaupassa. Yleensä kuitenkin laitan ainakin kulmakarvoihin väriä, sillä mulla on ihan vaaleet kulmat ja näytän vähän hassulta ilman kulmaväriä :-D

Mikä on sun vaatekoko? Mä käytän tosi paljon erikokoisia vaatteita enkä pahemmin tuijotte kokolappuja (eri valmistajatkin tekee niin eri mitoituksilla ja riippuu esim. paidan mallistakin mikä koko on paras). Mittojen mukaan oon kuitenkin jotain 34-36 tai xs-s kokoa.

Onko sulla hyvä vai tuleeko siihen usein epäpuhtauksia? On mulla joo ihan hyvä iho, usein en edes käytä meikkivoidetta. Satunnaisia pieniä epäpuhtauksia saattaa tulla, mutta nykyään aina vaan harvemmin.

Mitä teet sun hiuksille kun ne on aina noin ihanat???? Tää on jo ihan yleiseksi vitsiksi meinannut muodostua, sillä oon semmonen "luonnonlapsi" että välillä en edes muista harjata tätä tukkaa, hah..En todellakaan osaa käyttää mitään hiustenhoitojuttuja enkä oo esimerkiksi ikinä kihartanut mun hiuksia (kerran yritin ja yks suortuva alkoi vaan tönöttämään yläviistoon..ei kaunista!). En myöskään omista yhtäkään lakkapulloa tai vastaavaa hiustenhoitotuotetta. Eli siis en tee näille mitään, pitäis varmaan vähän opetella :-D

Miten hoidat hiuksiasi? Joo elikkä ihan vaan shampoo ja hoitoaine on käytössä. Mun mielestä ihmiset hössöttää liikaa noiden kaikkien hiusjuttujen kanssa. Mulle säännöllinen letvojen leikkaus ja värjäys riittää hyvin.

Onko sulla selluliittia? Toki! Enhän mä nyt mikään yliluonnollinen olento ole. Jos tosta reidesta puristaa nii kyllähän se muhkuralle menee :-D

Ootko tyytyväinen sun kroppaan ja ulkonäköön? Oon ihan tyytyväinen joo :-) Ihminen on kuitenkin sellanen luonne, että aina jotain parannettavaa löytyis ja niin multakin. Haluisin esimerkiksi olla vähän lihaksikkaampi, kun nyt tuntuu että oon tosi naru :-D En kuitenkaan ota tästä mitään paineita.

Kauan sulla kestää laittautua arkiaamuisin?Entä kun menet juhliin? Arkiaamuisin 2min ja juhliin mennessä 10min. Mua on kiitelty siitä kun oon niin nopea laittautuja! :-D 

Miten arvioisit oman ulkonäkös asteikol 4-10? Jotain kasin pintaan se vois olla.

Lempiasuste? Mä en kauheesti käytä mitään asusteita..lasketaanko laukku? Joku kiva laukku tai sitten rannekello.

Mitä vaatetta et voi kuvitella laittavas ylle? Jotain Ed Hardey t-paitaa.

polaroid10

YLEISIÄ KYSSÄREITÄ VÄHÄN KAIKESTA

Paras leffa? Ei nyt tuu mieleen mitään, mikä olis ollu ihan ylitse muiden, mutta ainakin se Ted leffa tuli nyt mieleen. Oon nähny sen jo pari kertaa ja se on vaan niin hauska!

Seuraatko mitään sarjoja? Salkkareita tulee katottua (oon ihan koukussa siihen!). Kaikki hyvät sarjat mitä joskus seurasin niin on jo loppunu ja en oo osannu alkaa kattomaan mitään uutta. En muutenkaan osaa seurata telkkarista oikeen mitään.

Missä maissa oot käynyt? Ruotsi, Viro, Tanska, Ranska, Belgia, Hollanti, Unkari, Bulgaria, Espanja, Thaimaa, Italia (olin tosi pieni kylläkin silloin), Kypros (en tästäkään reissusta muista mitään, olin vielä rattaissa silloin), Turkki, Kanarian saaret ja varmaan vielä joku mutta ei nyt tuu mieleen :-)

Missä päin Suomea oot käyny? Mua ihan hävettää tää mun surkea Suomi tietous..oon käyny ehkä vaan muutamissa paikoissa, enkä koskaan Oulua pohjoisemmassa. Eniten on tullut pyörittyä täällä kotikaupungissa Lahdessa sekä Tampereella ja Helsingissä. Mulla on myös sukulaisia tuolla Karvia - Kankaanpää akselilla, joten siellä on joskus pienempänä enemmänkin tullut vietettyä aikaa. 

Onko sulla enemmän mies vai naispuoleisia kavereita? Aikalailla fifty-fifty !

Miksi erositte poikaystäväsi kanssa? Mun mielestä homma ei vaan enää tuntunu oikeelta. Ollaan onneks edelleen kavereita eikä meillä oo mitään kaunoja toisiamme kohtaan :-)

Mitä luulet, että sun elämäntarkoitus on? Mun elämäntarkoitus on nauttia tästä ajasta mitä mulla on täällä maanpäällä. Antaa iloa muille ja myös saada sitä ympärillä olevilta ihmisiltä. En usko, että tuun tekemään mitään mullistavaa mun elämän aikana, yritän vaan elää niin, että nautin elämästä ja oon tyytyväinen siihen mitä oon tehnyt ja saavuttanut sitten kun lähdön hetki tulee.

Ikävöitkö koskaan luistelua? No en oikeestaan. Joskus tulee haikailtua sitä hyvää kuntoa mikä silloin oli :-D Ja kyllä sitä pari kertaa vuodessa saattaa tulla sellanen olo että "ei vitsit, tekis mieli taas mennä vetämään jäälle tiimin kanssa siistejä kuvioita!".

Mitkä on sun tän hetken lempparibiisit? Tuomas Kauhanen ft. VäinöVäinö - Enkeli sekä Juno ft. Janna & Gracias - Kuuluuks

Millainen olis sun unelmien poikaystävä? Sellanen kenen kanssa voi hölmöillä ja olla ihan oma ittensä. Sellanen jolla on myös omia tavoitteita ja unelmia elämässä. Sellanen joka jaksaa huomioida myös arjen keskellä.


polaroid4


Lempiväri? Neon keltanen on jotenki iha lemppari ollu jo pitkään.

Onko sulla parasta ystävää? Mulla on onneks montakin parasta ystävää!

Mitkä ovat sun kavereiden mielestä sun a)huonot b)parhaat puolet? Kysyin Kiialta tätä kyssäriä ja se vastaili näin: a) "oot melkeen aina ihanan pirtee ja sellai spontaani, oot aidosti iloinen muitten puolesta, sä keksit melkeen jokaseen ongelmaan ratkaisun ja sulle on helppo avautua" b) et aina infoo sun jutuista tarpeeks ja sitten oon ihan pihalla että mitä taas on tapahtunu :-D

Mihin kiinnität ensimmäiseksi huomiota pojassa? Varmaan ihan sellaiseen yleiseen olemukseen ja sitten silmiin.

Olitko suosittu yläasteiässä? Seiskalla tuntuu etten ollu kauheen suosittu, mutta oli mulla silti kavereita :-) Kasilla ja ysillä sitten tuntu että olin sellanen kaikkien kaveri!

Mikä on ollut/on mielestäsi ihmisen paras ikä? Mun mielestä varmaan 18-20 on sellasta mielenkiintoista aikaa, mutta mä veikkaan että se paras ikä on aina se mitä eletään. 

Kuinka monelle ihmiselle voit kertoa ihan kaiken? Ihan muutamalle ystävälle.

Jos saisit valita olla joku yhden päivän kuka tai mikä olisit? Olisin lintu. Olis ihan mahtavaa lentää!

Lempipaikka? Oma koti (paitsi ei nyt kun täällä ei oo enää mitään muuta kuin muuttolaatikoita). Oon kuitenki sellanen kotirotta, eli missä ikinä asunkin niin kyllä mä siellä viihdyn. Kotona saa aina olla ihan rauhassa ja tehä omia juttuja.

Mitä haluaisit saavuttaa elämässä? Kivan työn, viihtyisän kodin ja jonkun ihanan ihmisen vierelle.

haluaisitko muuttaa muualle suomessa vai oletko tyytyväinen asuinpaikkaasi? Itseasiassa en oo tyytyväinen ylipäätänsä suomessa asumiseen tällä hetkellä, joten onneks lähen ihan kohta sinne Australiaan! :-D Mutta kyllä mä tälleen kesäsin oon tyytyväinen Lahteen, enkä tätä kotikaupunkia lähtis vaihtamaan :-)

Ootko reissannut paljon? Paras paikka maailmassa missä oot käyny? Maat tulikin listattua tossa jo aikasemmin ja olihan niitä ihan kiitettävä määrä. Eli joo, oon reissannu mielestäni tosi paljon. Parasta paikkaa en osaa valita, sorry!

Mitä teet ensimmäisenä aamulla? Avaan simmut, meen laittamaan vitamiiniporetabletin sihisemään, pesen naaman ja teen aamupalaa.

Mihin haluaisit päästä töihin, kun oot valmistunu? No mähän valmistun ihan justiinsa ja oon lähössä sinne Ausseihin niitä aupairin hommia tekemään. Toivon myös pääseväni johonki kivaan kauppaan/kahvilaan töihin. Myös oman alan hommat kiinnostaa, mutta sen aika on varmaan sitten jatko-opintojen jälkeen vasta.

millanen kokemus oli muuttaa suoraan kotoa poikaystävän kanssa yhteen? Mulla ei tietysti oo tässä nyt vertailukohtaa yksin asumisesta, mutta en tiiä, ihan tavallinen kokemus kai? :-D Ei siinä mun mielestä ollu mitään ihmeellistä. Oltiin asuttu "yhessä" jo niin pitkään aina jommankumman kotona niin se ei hirveesti eronnu siitä.

erositteko juuri sen takia että koit että haluat vielä kokea asioita ns yksin?  Ehkä osittain siksi, mutta myös siksi ettei se vaan toiminut enää.

polaroid9

MIELIPITEITÄ

Mitä mieltä oot totaalikieltäytyjistä? Mun mielestä jokaisella pitäis olla oikeus kieltäytyä armeijasta ilman rangaistusta. En oo mikään "maailmanrauhaa kaikille"  ajattelija, koska kaikkihan on mahdollista tässä hullussa maailmassa, mutta en edes usko, että Suomen armeijalla hirveen pitkälle edes pötkittäis jotain ydinaseita vastaan..

Mihin maailman asioihin haluaisit vaikuttaa jos olisit todella vaikutusvaltainen ihminen? Mä haluaisin ajaa jotain suvaitsevuus asiaa. Pitäisin jotain luennointeja siitä, että kiusaamisella ei saavuta mitään hyvää ja että pitäis keskittyä erilaisuuden suvaitsemiseen. Kuulostankohan mä nyt ihan Sauli Niinistöltä? :-D Mun mielestä toi kiusaaminen on kyllä sellanen asia mihin pitäis ihan oikeesti puuttua enemmän. 

Uskotko kohtaloon? En mitenkään kovin fanaattisesti. Kyllä sitä aina välillä kuulee mun suusta että "no se oli sitten kohtaloa" tai jotain muita kliseisiä ilmauksia.

Uskotko jumalaan? En, enkä kuulu kirkkoon.

Mitä mieltä olet lestadiolaisista? Mulle ei kyllä tullu nyt mitään erityistä mieleen tästä kysymyksestä, joten en varmaan oo erityisemmin mitään mieltä. Ihmisiä nekin on siinä missä muutkin :-)

Mitä et antaisi anteeksi? Toisen satuttamista fyysisesti. Myös henkinen satuttaminen on joskus anteeksiantamatonta, jos se kestää pitkään.

polaroid1


RUOKA JA LIIKUNTA

Mitä syöt yleensä päivän aikana? Ihan perus ruokaa. Aamuisin yleensä leipää ja jogurttia (+mysliä jos on). Päivällä jotain ihan tavallista lämmintä ruokaa ja neljän aikoihin jotain välipalaa (yleensä samaa mitä aamuisin). Joskus seittemän maissa syön jotain pientä lämmintä ruokaa vielä tai sitten vähän tuhdimman iltapalan siinä kasin maissa. Riippuu tosi paljon päivistä toi mun syöminen eli se ei oo yhtään säännöllistä, vaikka varmaan kannattais olla..

Lasketko syödessäsi kaloreita? En tosiaankaan :-D Mä en edes tiedä mikä olis joku "hyvä päivän saantisuositus" enkä tiedä onko 1000 kaloria paljon vai vähän. Mun mielestä noi on vähän turhia juttuja, mä en ainakaan jaksa nähdä vaivaa joidenki kalorimäärien laskemiseen kun syön kuitenkin ihan normaalisti. Tollanen kaloreiden laskeminen mun mielestä aiheuttaa vaan liikaa stressiä ja paineita monelle - ja ihan turhaan.

Urheiletko? Joo säännöllisen epäsäännöllisesti. Oon semmonen hyötyliikunnan kannattaja, eli tykkään kävellä/hölkkäillä/pyöräillä joka paikkaan, kävelen aina portaat ja muutenkin liikun ihan normaalina arkipäivänä aika paljon "urheilematta". Lenkeillä tykkään myös käydä, sillä se on semmosta omaan tahtiin tekemistä. Salille meno on mulle jotenki tosi hankalaa vaikka tossa talvella tulikin usein käytyä vetämässä sellanen tunnin tehotreeni..En siis oo mikään himourheilija todellakaan, ihan satunnaisesti liikun kun huvittaa :-D 

Miten paljon ja miten liikut viikossa? En voi sanoa liikkuvani edes kerran viikossa, sillä välillä saattaa olla monta viikkoa tosiaan väliä ennenkuin käyn edes yhdellä lenkillä. Mä en oo niiku yhtään fight for fitness :-D

Lempiruoka? Tää on helppo! SUSHI!!!

Lempiherkku? Tää muuttuu aina vähän kausittain, mutta nyt mun tekis mieli niitä uusia popparikarkkeja. Mun sellasia kestosuosikkeja on kaikki jugurttirusinat yms. sekä sipsit. Karkkeja en oikeen tykkää syödä.

Lempijäätelömaku? Sitruuna-lakritsi jäätelöpallot on parhaita!

Mitä harrastat/oot harrastanu? Oon joskus harrastanut montakin vuotta muodostelmaluistelua. Myös tennistä on joskus tullut pelattua. Tällä hetkellä käyn vaan lenkeillä satunnaisesti.

Onko sulla inhokkiruokia, mitä? On! Kaikki maksajutut sekä herne - ja pinaattikeitot.

Kahvi vai tee? Tee ehottomasti! En yleensä edes juo kahvia. Jos joskus joku tarjoaa kaffeeta niin saatan vähän ottaa, mutta yleensä en.

polaroid8


BLOGGAAMINEN 

Mikä on parasta bloggaamisessa? Varmaan se vuorovaikutus lukijoiden välillä. On ihan huippua saada inspiroida ihmisiä joillain omilla jutuillaan ja musta on kiva jakaa mun kuvia täällä :-)

Ootko joskus katunut blogin aloittamista? En, onneks tää on aina tuntunu hyvältä!

Kuin kauan oot pitäny tätä blogia? Tätä blogia oon pitänyt marraskuusta 2011.Kaikki kuvat mun ottamia vanhoja kuvia


22 comments:

 1. heips! tuli tossa mieleen että saitko sä mitenkään vaikuttaa sun tulevan perheen lasten ikähaitariin? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mä en nyt itseasias muista oliks siin semmonen kohta, oli vissiin! siinä niiku oli kaikkia kysymyksiä et "what I prefer" meiningillä :)

   Delete
 2. Oon ite lähössä Australiaan vaihtoon, joten käy ihmeessä kurkkaamassa mun blogia jos kiinnostaa! :)

  http://allisone-laura.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Anonymous27/5/13 14:51

  Oot ihan huippu! Ja ai että, mä niiiin näkisin jonkun överin Ed Hardy -paidan sun päälläs yhistettynä jotenki sun tyylii ominaisen rennosti ja omaperäisesti. Eikä, sun on nyt pakko repästä ja ettii jostain vaikka lainaan Ed Hardyn paita ku nään tän jo mun sieluni silmin.... :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo siis tää voi taas olla näit never say never juttuja ! :D ehkä mä viel repäsen ja yllätän itteniki sellanen päällä..heh

   Delete
 4. voi vitsi vaikutat nii symppis tyypiltä :---) niin pirtsakka ja päivän piristys!!

  ReplyDelete
 5. Anonymous27/5/13 17:10

  miten muuten sovit sen perheen kanssa et kuinka kauan oot siellä? ja jos sul esim on just jotai road trip suunnitelmis ja aiot töitä sieltä ettii ni saatko sitten heti lopettaa au pairina olemisen vai sovitteko sen perheen kanssa jo heti mihin asti oot siellä?:)

  ReplyDelete
 6. Oi oot kyllä niin ihana persoona :-) Sun vastauksia oli kiva lueskella! ♥

  http://kisstherain-p.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. olipas kiva tietää sinusta enemmän, ihanalta tyypiltä vaikutat.
  ja innolla jään juttuja 'elämästä australiassa' odottelemaan! :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jeij! australiasta on kyllä tulossa sitten paljon postauksia, I promise :)

   Delete
 8. Anonymous27/5/13 20:30

  vaikutat iha mahtavalta tyypiltä! hihi

  ReplyDelete
 9. Anonymous27/5/13 21:47

  ootko vähän liianki innoissas tost aussi jutust :D ku yhtäkkii rupeet mainitsee siit joka ikises postaukses ( siis vaik ei ois mikää aussi aiheinen) :D vähän menee yli... siis toki saat olla ilonen ja innostunu mut ehkä liikaa on liikaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun mielestä mä saan olla just niin innoissani mun vuoden aussimatkasta kun mä vaan haluun :) tää on ennenkaikkea myös lifestyle blogi ja se tuleva matka on nyt aika iso juttu mun elämässä, toivottavasti et siis pahastu jos tulevissakin postauksissa on mainintaa asiasta :)

   Delete
 10. Anonymous27/5/13 22:05

  Oli mielenkiintoista lukea vastauksia, pidän yleisestikin ottaen melkein kaikkien blogien tällaisista kysymyksiin vastailevista bloggaugsista! Niillä saa jotenkin persoonaa sille muuten vieraalle bloggaajalle :-) Unohdin itse lähettää oman kysymyksen, mutta ehkä kehtaan sen vielä tähän lisätä: miten pidät ihosi hyvässä kunnossa, se näyttää todella hyväkuntoiselta useimmissa kuvissa? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tää on kyl sellanen postausaihe missä avataan vähän bloggaajan luonnetta ja ajatuksia, mitä yleensä ei tuu postauksissa ilmi! :) ja en tosiaan tee mun iholle mitään erikoista, pesen sen AINA aamulla ja illalla, en mitään muuta..joskus ehkä teen jonkun naamion, mutta en usko että sillä on niin merkitystä mun ihon kunnolle loppupelissä :)

   Delete
 11. Anonymous27/5/13 22:40

  en yleensä ikinä kommentoi mutta rakastan sun blogia ihan törkeesti, siitä saa semmosen piristysruiskeen aina päivään. sä vaan vaikutat niin ihanalta ja rakastan myöskin sun tyyliä ! :--) vaikka tosiaan en sua tunnekaan ja sun blogias oon vaan lukenut niin oon niin kateellinen sulle ja ihailen sua, vaikutat niin ihanan positiiviselta ja spontaanilta persoonalta :> ja aupairiks australiaan ! OMG sooo jealous :--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos kivasta kommentista! :) turhaan kuitenkaan oot kateellinen - onhan mullakin elämässä joskus huonoja juttuja jotka surettaa/harmittaa mutta niistä nyt vaan ei tuu kirjotettua blogiin :)

   Delete

Kamerakalusto: Canon EOS 50d ja 50mm 1.4 objektiivi

-Käytän Photoshop CS 5 ohjelmaa kuvien käsittelyyn!