2016/07/26

Perth, my home ja jotain inspiraatio pölinää

kingsparkfarkutbloggijonttedoubleperthperus1thecityyelossaperthperus2perthcityonbidgekingsparkkparkisslogijontteebwkingsparktoast

Perth. Ihana kotikaupunkini täällä maapallon toisella puolella. Tuntuu enemmän kodilta kuin miltä Lahti ikinä tuntui..no hard feelings Lahti! Rakkaita muistoja silti! Oon tosiaan nyt asunut täällä yhteensä yli kaksi vuotta, välillä kävin pyörähtämässä Adelaiden suunnilla ja duunin mukana vähän Brisbanen ympäristössä, mutta kaipuu tänne ajoi takaisin. Muistan kun mut oli lähetetty Brisbaneen mun työtiimin kanssa ja jo seuraavalla viikolla ilmoitin, että jos firman sisällä ikinä aukeaa paikka Perthistä niin mä lähen sinne. Tavallaan harmi, että se tapahtui aika nopeastikin, sillä olisin voinut vähän tarkastella Byron Bayn alueita sun muita vähän tarkemmin, mutta ehtiihä sinne vielä uudestaankin, vaikka sitten lomalle! Täällä Ausseissa nää välimatkat on niin hervottomia (Aussit suurinpiirtein koko Euroopan kokoinen, kts. linkki), että ei viitti ihan vaan viikonloppumatkalle lähteä toiseen kaupunkiin :-D

Oho tajusin muuten, että nää kuvat on otettu vaikka kuinka kauan aikaa sitten! Ehkä reilu vuosi sitten? Olin unohtanu nää johonkin arkistoihin..Anyway.. Mulle tulee tosi paljon sähköposteja Perthiin ja ylipätäänsä Ausseihin liittyen. Mä pyrin vastaamaan kaikkiin kunhan vaan töiltä ja koululta ehdin, mutta ensihädässä voitte tseka tän vinkkipostauksen jonka kirjotin jokunen aika sitten aiheesta millasta Perthissä on asua. Siitä voi olla jotain hyötyä ja vastauksia teidän pohdintoihin.

Musta on muuten tosi siistiä, että niin monet ihmiset on inspiroitunu maailmalle lähtemisestä ja saaneet ekstra potkua tän blogin ansiosta. Saan usein meilejä missä mua pyydetään antamaan rohkeutta hypätä tuntemattoon ja ylipäätänsä valamaan uskoa että se menolipun ostaminen on sen kaiken arvoista. Mulla on tähän aiheeseen yks selkee vastaus minkä voi kiteyttää yhteen lauseeseen..Mä yleensä inhoon kaikenmaailmaan inspirationquotseja, mutta tässä se nyt on :

"You only regret the chances you didn't take."

Hyvät ihmiset lähtekää sinne teidän haaveilemalle matkalle tai hakekaa siihen kouluun mistä ootte unelmoinu. Tai hitto vie laittakaa vaikka viestiä sille Tinder äijälle jolle et oo aikasemmin uskaltanu jutella! Ihan mitä vaan mutta ottakaa riskejä! Mikä on pahin mitä voi tapahtua? Matka ei ollutkaan 5/5 tai äijä osoittautukin ihan urpoksi? Olkoon sitten niin, mutta ainakaan teidän ei enää tarvitse miettiä, että mitä jos. Sillon voi keskittyä uusiin haaveisiin ja unelmiin, sillä mua ei ainakaan mikään muu vois vituttaa vanhempana niin paljon kuin se, että mä en uskaltanut elää mun elämää kun olin nuori.

Että sellasta. Vuoden inspiraatiopuhe kiintiö tais tulla täyteen. Kettu kuittaa.

23 comments:

 1. Anonymous26/7/16 15:30

  Millä objektiivilla nää kuvat on otettu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. sigman laajakulma objektiivilla :)

   Delete
 2. Itse lähden huomenna matkustamaan kohti Western Australiaa, Bunburyn laitamille muutan asustamaan aupparin hommia tehden nyt ainaskin näin alkuun. Saa nähdä mihin elämä sit lopulta vie :D Ite kun pohdin talvella et uskallanko vai enkö, niin kaveri tokaisi siihen, että "bitch please, you've got "wanderlust" tattooed on your back so go and live by it" joten pakkohan se oli lopulta menolippu ostaa :P Eli ihan samoin ajatuksin tässä ollaan, vanhana en halua katua sitä, kun en uskaltanut kokeilla. Kotiinpäin pääsee aina takaisin jos siltä tuntuu :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. noni oikee asenne! respect sun frendille kun potki sua pyllylle! haha :D Bunbury on kiva, mutta tuu ihmeessä Perthiin päin kanssa, täällä on niin paljon nähtävää :)

   Delete
 3. Vitsi sun postauksista tulee aina niin hyvä fiilis!

  ReplyDelete
 4. Anonymous27/7/16 09:54

  Moikka krista! Enpä oo tähän mennessä jaksanut kommentoida, mutta kunhan tässä ilmoittelen, että välillä vilkaisen aina sun blogia ja sun ottamia kuvia ja oon kyllä tosi vaikuttunu, kuvaat äly hyvin :-) kauniit on kuvausmaisematkin! Hyviä jatkoja sulle. // petra k.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Petra! Kiva kun porukka jaksaa kommentoida :)

   Delete
 5. Ihan parasta kun postailet taas!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi jee kiva että siellä vielä on lukijoita! :)

   Delete
 6. Kripa oot ihana <3 näin sen elämän pitäskin olla. Turhia murehtimatta ja hyppäät mukaan vaan sen enempiä miettimättä. Parhaat asiat tapahtuu ku meet joudut vähän vahingossa tilanteisiin. Ainekin omalla kohalla vähän aina mitään suunnittelematta

  Rakas mulla on sua ikävä,

  -Tuuli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vahingossa aina joudutaan tilanteisiin..indeeeed! En malta oottaa näitä tilanteita taas pian, reunited soon!!! <3

   Delete
 7. Anonymous2/8/16 10:13

  Moi Krista! Mitä Jennille nykyään kuuluu? Asuuko hän Suomessa? Teillähän oli se yhteinen blogi joskus :) Vai oletteko ollenkaan tekemisissä enää?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jenni asuu suomessa ja opiskelee asianajajaksi oikkiksessa (go girl!) ollaan edelleen tekemisissä, mutta ei olla nähty yli vuoteen kun en oo ollu Suomessa käymässä! Edelleen siis kavereita :)

   Delete
 8. Anonymous2/8/16 13:59

  Oon lukenu sun blogia monta vuotta ja pakko kyl sanoo et tän ansiosta oon nyt ollu ausseissa melkein 10kk :) en tuu ikinä katumaan sitä että lähin yksin toiselle puolelle maapalloa! Täällä on ihan mieletöntä ja on kyllä kasvattanu ihan hurjasti

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi jee kiva kuulla et tää on antanu rohkaisua! :)

   Delete
 9. Anonymous2/8/16 15:13

  Ootko tehny tänä vuonna ollenkaan lukuvuosikalenteria? :)
  Mitä töitä oikeen teet siellä Ausseissa tai miten välivuodesta syntyki duunipaikka? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. en :( kirjottelin tosta kalenteriasiasta jokunen postaus aikasemmin"

   Oon tällä hetkellä managerina vaatekaupassa, mutta oon tehny lukuisia duuneja tässä kolmen vuoden aikana! Aupairista alotin, oon ollu eri ravintoloissa tarjoilijana, erilaisissa retail duuneissa yms..

   Delete
 10. Anonymous8/8/16 09:54

  olisitko sillo ausseihin lähties uskonu et oot siel nyt vieläkin monen vuoden jälkeen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha en tosiaankaan! Luulin et lähen takas Eurooppaan ja koulun penkille :D mut eiiii

   Delete
 11. Anonymous29/5/18 18:13

  moi!

  tää kommentti tulee nyt ihan random postaukseen, kun aloin ettiin paria juttua, mitä muistelin lukeneeni täällä joskus.
  Oon tällä hetkellä wh viisumilla kans Perthissä ja muistelin, että sanoit joskus kikkaillees sen sun tokane vuoden viisumin. Miten sä sen teit? hah, itellä siis eka vuos eikä aikaa (eikä kiinnostustakaa sen koommin) tehä farmipäivii. Ja sit muistelin kans, et opiskelit jotain? toinen vaihtoehto mulla on siis opiskelijaviisumi, mut en tiiä yhtää missä koulussa kannattais opiskella. Koittanu ottaa selvää kaikesta, mut menee vaa pää sekasin ku liikaa informaatioo netissä.

  ReplyDelete

Kamerakalusto: Canon EOS 50d ja 50mm 1.4 objektiivi

-Käytän Photoshop CS 5 ohjelmaa kuvien käsittelyyn!