2013/07/19

tasan kuukausi reissua takana!

shortsit4drinkitrantsusiltaakengätmeikalainenuikkaritkakskuvaameri
Jeeeeah! Otsikko sen jo kertookin; meikäläinen viettää tänään Australiassa olon "kuukausipäivää" :-) Ihan hullua miettiä, että oon ollu täällä vasta neljä viikkoa..tuntuu, että olisin asustellu kengurumaassa jo ikuisuuden (silleen hyvällä tavalla, haha). Paljon on ehtiny tapahtua ja jokainen päivä on ollut täynnä jotain uutta! Tänäänkin vahdin yhden mulle täysin tuntemattoman perheen lasta seittemän tuntia..huh oli kyllä vähän rankka päivä. Se lapsi oli niin täynnä energiaa, että kokoajan piti juosta sen perässä :-D Noh urheilun kannalta..heh

Nyt sitten viettelen rauhallista perjantai-iltaa yksin kotona teekupin ja koneen kanssa. Suunnitellaan parhaillaan meijän omassa facebook ryhmäkeskustelussa huomisen road tripin tavoitteita - mihin mennään? mitä tarvitaan mukaan? yms..vinkkejä saa antaa jos jotain konkareita löytyy sieltä ruudun toiselta puolelta ;)

Pitemmittä puheitta: 1 down - 11 left!!! (eivaan, en tuu täältä tän vuoden jälkeen vielä takas, sori äiti)

32 comments:

  1. Anonymous19/7/13 14:45

    mmitääää!! ootsä vuoden siel, how coool! :O luulin et oot jonku 1,5 kk mut saaks tost hommast hyvääki palkkaa ja miten pääsit sinne? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no siis working holiday viisumi mikä mulla on nii on vuodeks :) ja aupairin hommista saa ihan surkeeta palkkaa :D kyllä sillä toimeen tulee mutta ei kauheesti voi juhlia/shoppailla/syödä ulkona tms. Täällä on tosi kallis hintataso (yks maailman kalleimmista kuapungeista??) ja noi paikalliset kaverit naureskeleeki mulle ettei ne ikinä tulis mun aupair palkalla toimeen..niillä kuulemma menee saman verran normina perjantai-iltana baariin rahaa ku mitä mä tienaan viikossa :-D ja pääsin tähän perheeseen ihan vaan ottamalla yhteyttä heihin aupair world nettisivustolla :) se on ilmanen ja sinne voi tehä itelleen profiilin!

      Delete
    2. Anonymous22/7/13 10:40

      varmasti riippuu kuitenki perheestä :-) mun kaveri tienaa tosi hyvin niin, että vaikka syö paljon ulkona, shoppailee, maksaa salikortin jne niin jää silti lähes puolet säästöön. Joten voi yrittää ettiä perhettä, joka maksais vähän paremmin:) seki on tietty aikalailla tuuripeliä että minkä sattuu löytämään!

      Delete
  2. Maailman söpöimmät kissakengät oon ettiny just tollasia!!!! Lähetäppäs ne nyt pikana tänne kitooos;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no arvaa vaan ooks mäki!!!! noi ei vaan yhtään sopinu mun jalkaan :(( joten noi molemmat ihanuudet jäi kauppaan, buhuu...ostaisin noi sulle mut hitto ku ei yhtää tiiä et sopiiks noi sit vai ei :/ oli vähän sellasta h&m laatua eli aika tönköt..ei siis aitoa nahkaa..kurjuus!!

      Delete
  3. Anonymous19/7/13 14:48

    Ää elämä kuulostaa (ja näyttää, kiitos sun ihanien kuvien) niin törkeän ihanalta siellä! Mulla olis myös aikomuksena lähteä lukion jälkeen vuodeksi ulkomaille ja nyt australia on alkanu kiinnostaa entistä enemmän :D Pitikö sulla muuten olla kokemusta lastenhoidosta että pääsit au pairiksi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jotkut perheet haluaa että aupair on kokenut mutta ei monillakaan oo sellasta vaatimusta :) eikä sitä kukaan mistään voi tarkistaa vaikka sanoisitkin että on kokemusta lapsista - voithan sä tarkottaa sillä esim. sukulaisten lapsia yms..:) kannattaa enemmän korostaa sitten muita hyviä puolia jos kokemusta ei niin paljon oo. Aussit etenkin arvostaa reippautta, iloisuutta, joustavuutta ja positiivista asennetta :-) Kannattaa myös sanoa että on nopea oppimaan ja kannattaa vaikka mainita siivousapu, jos on sellasta valmis myös siellä kodissa tekemään. Mä esim. imuroin täällä, pyyhin pölyjä ja pyykkään ! Ei oo ollenkaan paha, joten se voi olla eduks jos sanoo että voi tehdä kotitöitäkin. Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

      Delete
  4. Oi vitsi, tahtoo sinne kans... ♥ Ihanaa, kun oot postaillut näin usein! :-)

    http://kisstherain-p.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiva että postaustahti on hyvä! Itellä onkin nyt ihan kauheesti kuvia ja inspistä postata!! :D

      Delete
  5. Never coming back.. Käyn nopee kirjottaa ne helen yot ja tuun takas :---D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tää on niin sarjassamme Riina: "jouluksi kotiin" NAAAAT :D tänne vaan takas sit!!!

      Delete
  6. Ää täällä yks kateellinen kattelee näitä sun aussikuvia ja vertaa niitä tähän Suomen ihanaan sadesää-maisemaan.. Ei oo reiluu :D. Ei vaan, tulin pitkästä aikaa kommentoimaan, että ihania on ollut nää sun kuvat reissulta ja muutenki kivaa et pystyt sieltä kertomaan niin useesti kuulumisia! Jeejee::)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ei täälläkään oo mitkään hyvät ilmat nyt ollu! :D ihan sateista ja tuulista..noi shortsikuvatki on vaan nopee otettu meijän pihalla! Muuten noissa vaatteissa olis jäätyny :--D ja kiva että tykkäilet postaustahdista, sillä se tulee luultavasti pysymäänkin tälläsenä! :)

      Delete
  7. mustakin tuntuu, että oot ollu siellä jo ikuisuuden! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh! niin paljon kaikkea on ehtiny tapahtua! :D

      Delete
  8. Anonymous19/7/13 23:07

    Upeita kuvii! :>

    ReplyDelete
  9. tosi kiva kun pystyt postaamaan sieltä näin usein, on vaan tullut huomattua että esimerkiksi vaihtarit jotka bloggaa, pystyy päivittämään tosi harvoin.. mutta au pair homma onkin varmasti paljon vapaampaa kun ei ole kiinni missään aikatauluissa ja järjestöissä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo onhan mulla aika paljon vapaa-aikaa mikä on tosi kiva! :)

      Delete
  10. Anonymous20/7/13 14:07

    no ootsä nähny vielä niitä kenguruita?? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. no KYLLÄ!!!!! ihania olivat <3 tänään saatte postausta niistä ;)

      Delete
  11. Haluisiks kertoa tästä sun Australia-vuodesta vähän enemmän? Niiku et mistä kaikki lähti jne? Ois kiva lukea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://kristakuparinen.blogspot.com.au/2013/05/destination-perth-australia.html tässä postaus missä kirjottelin aiheesta :)

      Delete
  12. Anonymous20/7/13 17:25

    mistä tuo oliivinvihreä paita on ja tuo värikäs toppi! Ihania :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oliivinvihrä on Zarasta ja toi värikäs toppi on täältä Australiasta ostettu City Beach nimisestä liikkeestä :) Merkki oli muistaakseni Mooloola !

      Delete
  13. Aaaah niin ihania kuvia taas kerran! Kelpais itellekin asustella noissa maisemissa... 8)

    ReplyDelete
  14. Anonymous20/7/13 21:23

    älä vaan sano et toi upee takki on sieltä! koska nyt täälä yks kateellinen tekis mitä vaan et sais tommosen käsiinsä!
    -Elina

    ReplyDelete
    Replies
    1. tarkotatko tota oliivinvihreää paitaa? Se on Zarasta ostettu joskus alkuvuonna :)

      Delete
  15. toi eka kuva!!! aivan törkeän upea. <3

    ReplyDelete
  16. Anonymous29/7/13 18:57

    Mikä toi kamera sun kädes on tos kuvassa? Eihän se oo eos 50deeee!! Tell me buddy :-) tarviin uuden kameran

    ReplyDelete

Kamerakalusto: Canon EOS 50d ja 50mm 1.4 objektiivi

-Käytän Photoshop CS 5 ohjelmaa kuvien käsittelyyn!